Raad van Advies

Raad van Advies 2016-11-28T16:14:35+00:00
Maurice Crul is hoogleraar Onderwijs en Diversiteit aan de Vrije Universiteit en hij is tevens werkzaam aan de Erasmus Universiteit. Hij is een internationaal specialist op het gebied van onderzoek naar school en arbeidsmarkt-loopbanen van kinderen van migranten. Hij is de president van IMISCOE het grootste onderzoeksnetwerk in Europa op het gebied van migratie en etnische studies.
Prof. dr. Maurice Crul
Rinus Penninx is antropoloog van opleiding en gespecialiseerd in multidisciplinair onderzoek naar internationale migratie en het vestigingsproces van migranten. In de jaren 1970 deed hij onderzoek naar de sociale en economische gevolgen van emigratie in landen van herkomst (in Tunesië en Turkije). Hij promoveerde cum laude aan de Universiteit van Amsterdam in 1988 op “Minderheidsvorming en Emancipatie van immigranten in Nederland.” In 1992 richtte hij aan deze universiteit het Instituut voor Migratie- en Etnische Studies (IMES) op waarvan hij tot 2005 directeur was. Van 2004 tot 2014 was hij coördinator van IMISCOE, een samenwerkingsverband van onderzoeksinstituten op het terrein van migratie in Europa.
Emeritus Professor Rinus Penninx
Martha Montero-Sieburth is momenteel docent aan het Amsterdam University College. Ze geeft lessen over migratie, integratie, diversiteit, sociale ongelijkheid, armoede en wereldwijde leiderschap en houdt zich bezig met het onderzoek in de Bijlmermeer en de Mexicaanse gemeenschap. Haar expertise ligt op het gebied van internationale en interculturele educatie, allochtone jongeren en diversiteit.
Dr. Martha Montero-Sieburth

Lydia van Rietschote studeerde af aan de VU Amsterdam met een MA in Linguïstiek, Engels Taal & Letteren en een MA in Spaanse taal en de Latijns-Amerikaanse cultuur en literatuur. Zij is op dit moment directeur van het World Education Forum (WEF). Het WEF stelt doelen voor landen op het gebied van educatieve investeringen. Daarnaast is zij vicevoorzitter van de Raad van Toezicht van het Montessori Scholengemeenschap Amsterdam en is zij ambassadeur van School’s Cool Nederland. Tot 2006 was Lydia van Rietschote directeur Innovatie bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Van 1992 tot 1996 was zij opleidingenmanager Moderne Vreemde Talen aan de Hogeschool Holland in Diemen.

Lydia van Rietschote