Lydia van Rietschote, Voorzitter Raad van Advies

Lydia van Rietschote heeft lange tijd in het (hoger) onderwijs gewerkt en is 12 jaar werkzaam geweest op het ministerie van OCW. Haar laatste functie daar was directeur Innovatie. Lydia van Rietschote heeft een Doctoraalstudie Algemene Taalwetenschap gedaan en studeerde af aan de VU Amsterdam met een MA in Linguïstiek, Engels Taal & Letteren en een MA in Spaanse taal en de Latijns-Amerikaanse cultuur en literatuur. Zij is sinds 2015 Lid van de Raad van Advies van de Stichting Cosmicus.

Prof. dr. Maurice Crul

Maurice Crul is hoogleraar Onderwijs en Diversiteit aan de Vrije Universiteit en hij is tevens werkzaam aan de Erasmus Universiteit. Hij is een internationaal specialist op het gebied van onderzoek naar school en arbeidsmarkt-loopbanen van kinderen van migranten. Hij is de president van IMISCOE het grootste onderzoeksnetwerk in Europa op het gebied van migratie en etnische studies.

Emeritus Professor Rinus Penninx

Rinus Penninx is antropoloog van opleiding en gespecialiseerd in multidisciplinair onderzoek naar internationale migratie en het vestigingsproces van migranten. In de jaren 1970 deed hij onderzoek naar de sociale en economische gevolgen van emigratie in landen van herkomst (in Tunesië en Turkije). Hij promoveerde cum laude aan de Universiteit van Amsterdam in 1988 op “Minderheidsvorming en Emancipatie van immigranten in Nederland.” In 1992 richtte hij aan deze universiteit het Instituut voor Migratie- en Etnische Studies (IMES) op waarvan hij tot 2005 directeur was. Van 2004 tot 2014 was hij coördinator van IMISCOE, een samenwerkingsverband van onderzoeksinstituten op het terrein van migratie in Europa.

Dr. Martha Montero-Sieburth

Martha Montero-Sieburth is momenteel docent aan het Amsterdam University College. Ze geeft lessen over migratie, integratie, diversiteit, sociale ongelijkheid, armoede en wereldwijde leiderschap en houdt zich bezig met het onderzoek in de Bijlmermeer en de Mexicaanse gemeenschap. Haar expertise ligt op het gebied van internationale en interculturele educatie, allochtone jongeren en diversiteit.

Dhr. mr. Z.M. (Ali) Nasir

Ali Nasir is advocaat. Hij heeft een brede praktijk op het snijvlak van bestuursrecht en privaatrecht. In dat kader behandelt hij ook zaken op het gebied van onderwijsrecht. Hij is tevens lid van de Raad van Toezicht van ASAH, een organisatie verbonden aan de Erasmus Universiteit en gericht op het tonen van de positieve ontwikkelingen in Afrika.